Fuchs Renáta

személyi edző, erőnléti edző, funkcionális tréner, triatlon sportedző

 

Több mint 20 éve kezdtem el triatlonozni, és a gyerekkori sportszerelemből élsportolóvá nőttem ki magam. Számos országos bajnoki címet szereztem triatlonban, duatlonban és futásban. Életem legszebb pillanatai azonban azok, amikor a Triatlon Európa Bajnokságon, valamint a Duatlon Európa Bajnokságon is nekem szólt a magyar himnusz.  Mivel tapasztaltam milyen fontos a megfelelő alapok elsajátítása, ezért eldöntöttem, hogy szeretnék visszaadni mindabból, amit kaptam a sporttól, ezért triatlonedzői képesítést szereztem. Versenyzői pályafutásom, valamint a sportedzői tanfolyam alatt is tapasztaltam, hogy nagyon fontos szerepe van, nem csak a sportágspecifikus gyakorlatok elsajátításának, hanem az általános mozgásminták helyes kivitelezésének is.  Ezen okokból kifolyólag kezdtem el a személyi edzői tanfolyamot, de mint tudjuk, evés közben jön meg az étvágy, ezért a funkcionális tréner, valamint az erőnléti tréner képzéseket is elvégeztem. Tekintettel arra, hogy az én életemet is végigkísérték a kisebb nagyobb sérülések, ezek megelőzésére és kezelésére tanulmányaim során nagy hangsúlyt fektettem, valamint elvégeztem egy gyógytornászok által összeállított és vezetett, edzőknek szóló kinesio tape tanfolyamot.

 

Szakterületem:

A személyi edzéseim körülbelül felét állóképességi sportolók (főleg triatlonosok és futók) sportspecifikus edzései teszik ki. Szükség esetén visszamegyünk az adott mozgásforma alapjaihoz, újraépítjük és dinamizáljuk, a készségszintre fejlesztett helyes mozgást, amelyet a sportoló idővel be tud építeni, ezzel létrehozva egy hatékonyabb és ideálisabb terhelést az izmai és ízületei számára. Ennek eredményeként, érezhető és jól látható teljesítménynövekedés jön létre. Ezzel egyidejűleg csökkentjük a sérülések kialakulásának a kockázatát, amelyek ezekben a sportokban gyakran előfordulnak. A pályafutásomat utánpótlás korosztállyal kezdtem, így a mai napig egészen kisgyermekkortól szenior korosztályig foglalkozom a sportolókkal, természetesen az életkori különbségeket, és igényeket figyelembe véve.

Nem csak a profi és amatőr sportolók felkészítésében lelem örömöm, hanem a mozogni vágyók/szeretők céljainak elérésében is szívesen segítek.

 

Végzettségeim:

Fitness Akadémia Erőnléti tréner szakképesítés

Fitness Akadémia Funkcionális tréner szakképesítés

Fitness Akadémia Személyi edző képzés (OKJ)

Educpro Kft. – Sportedző (triatlon) OKJ

 

Elérhetőségeim:

Email: fuchs.renata@htpro.hu

Telefon: +36300184588

Facebook: https://www.facebook.com/reni.fuchs.98

Instagarm: https://www.instagram.com/fuchsreni/