HTPro szolgáltatásai és a kezelések menete

Az elmúlt hónapokban számtalan megkeresés érkezett hozzánk. Az érdeklődők egytől- egyig megkérdezték, hogy mire készüljenek, hogy zajlik a kezelés ? Ezekből kiindulva született meg a gondolat, hogy érdemes lenne írnom róla néhány sort azok számára, akik érdeklődnek és a jövőben szeretnének felkeresni bennünket. Igyekeztem logikusan és közérthető módon megfogalmazni mindazt, amivel a HTPro szakemberei dolgoznak nap, mint nap. Kérlek fogadjátok szeretettel!

A Holistic Treatment Professional , röviden HTPro , nevében is benne van, hogy mindenre kiterjedő figyelemmel, teljeskörű szolgáltatásokat kíván nyújtani elsősorban egészség megőrzés, rehabilitáció, sport, rekreáció, táplálkozás és pszichológiai témákban. Célja a teljes testi, lelki és szociális jóllét fenntartása, javítása és visszaállítása. Kollégáink széles körben ismert, szakmájukban kiemelkedő szaktudással bíró, kiváló szakemberek. Működésünk alapja a rendszerben gondolkodás és az összefüggések felismerése legyen szó betegségről, táplálkozási problémáról, vagy akár sportról. Kezeléseink 3 fő területre összpontosítanak. Mozgásterápia, mentális terápiák, manuális technikák.

Minden esetben állapotfelméréssel, tartáselemzéssel és a célok meghatározásával kezdünk. Az esetek jelentős részében ezt követően manuális kezelés zajlik hetente 1x a tünetek azonnali enyhítése céljából. Különös tekintettel azokra az esetekre, amikor a páciens fájdalmakkal érkezik. ( A kezelések típusairól és az alkalmazott módszerekről korábbi cikkeimben tájékozódhattok!)  10-ből 8 esetben 3-5 kezelés a tünetek jelentős csökkenéséhez, gyakran teljes elmúlásához vezet. Ilyenkor a pácienst mindig házi feladattal látjuk el, ami segít a fájdalmak mielőbbi enyhítésében.

Ezek után a manuális kezeléseket mozgásterápia váltja fel, személyi edzés keretei között, egy belvárosi edzőteremben az R70 Fitnessben. Ezeket a foglalkozásokat szeretem korrekciós edzéseknek hívni, mivel a klasszikus személyi edzésekhez képest itt a problémát okozó tartásbeli eltéréseket, aszimmetriákat próbáljuk orvosolni megfelelő korrekciós, mobilizációs és erősítő gyakorlatok alkalmazásával. Ezek eredményeképpen a problémák valódi okait szüntetjük meg és célorientált gyakorlatokból álló feladatsort tanítunk meg a vendégeknek, amiket otthon kell végezniük. A gyakorlatok jelentős része felületeinken elérhető, videók formájában.

A foglalkozások mellékhatásaként megtanítjuk a legtöbb alapgyakorlatot és komoly alakformálási eredményeket is elérünk. A panaszok megszűnésével a gyógyult páciensek többsége ebből motivációt szerezve tovább folytatja a sporttevékenységet és nem esik vissza évek múlva sem. Szükség esetén pszichológus és coach kolléganőink a mentális problémákra is tudnak segítséget nyújtani. Ezek legtöbbször a fent leírtak mellett -abba beleolvasztva-, néha szinte észrevétlenül jelennek meg. Ha esetleg valami kimaradt, vagy nem érthető, nyugodtan írjatok nekünk itt vagy e-mailben! Készséggel állunk rendelkezésetekre!

Share your thoughts