Kurucz Veru

sport coach és mentál tréner

 

Szakmai pályafutásom építészként kezdtem, melyre hibrid szakmaként tekintettem. Egyszerre láttam művészetnek, műszaki tudománynak, segítő beszélgetésnek. Utóbbit az ügyfelek igényeinek kibontásában éltem meg, melyek első találkozásunkkor sokszor az aktuális trendek, irányzatok adta sablonossággal voltak fedve, értő odafordulással és bizalom felépítésével lehetett kibontani alóluk a valóban vágyott élettér jellemzőit. Sok év önismereti munka volt, amíg a belső motivációim eredőjét észre tudtam venni és át tudtam élni. A hozzám fordulók jobb megértése okozott igazi sikert, amikor a homályos elképzeléseikből közösen kirajzolhattuk a valódi céljaikat és olyasmit hozhattunk létre, amelyre igazándiból vágytak.

A segítő szakma felé való fordulás 2019-ben kezdett érlelődni Versenysportoló fiam nyolcadik osztályos felvételizésének labirintusába belefutva azt figyeltem meg, hogy a sportjában átélt nehézségei tökéletes párhuzamban voltak a tanulmányai során átélt nehézségeivel. Teljesen hasonló érzéseket és elakadásokat élt át versenyhelyzetben és vizsgahelyzetben egyaránt és ha egyiken javult a helyzet, automatikusan húzta magával a másik oldalt is. Mivel erősen motivált a fiamban zajló folyamat megértése és megoldása, kutatni kezdtem azt, hogy miként lehetek fejlődésében hatékony és gyors segítsége. Ekkor találtam rá a sport coachingra. A fiammal csak megérzéseim alapján foglalkoztam, de így is egyértelmű volt nála az eredmény, határozott, biztos és tartósabb, pozitív változás. Ez volt az az élmény, amely aztán meghatározta a jövőm és elkötelezett a segítő szakmák professzionális megismerésének és gyakorlásának irányába. Azóta folyamatos képzésekben igyekszem egyre jobban megérteni magam, megérteni a hozzám fordulókat, ezáltal kísérni és segíteni őket céljaik elérésében és önmaguk megértésében.

Jelenleg egyéni coaching és sport mentáltréning üléseket vezetek, valamint önkéntesként egy lelkisegély-vonal és krízis-elsősegély alapítványnál folytatok segítő beszélgetéseket. „Egyre inkább azt érzem, hogy minél jobban megértenek és elfogadnak egy embert, annál valószínűbb, hogy elhagyja a hibás magatartási sémákat, amelyekkel az élethez viszonyult, és annál inkább az előremutató irányba fordul.” – részlet Carl Rogers On becoming a person (1961.) c. könyvéből, (Tringer L. A gyógyító beszélgetés).

 

Képzéseim, végzettségeim:

Építészmérnök – SZIE Ybl Miklós Műszaki Főiskola

dipl. Sport coach – Széchenyi Egyetem

sport mentáltréner – Kenyeres Consulting

 

Elérhetőségeim:

E-mail: kurucz.vera@htpro.hu

Telefon:+36204489522