Lédig Gábor

Erőnléti-Sportrehabilitációs tréner

Nagyjából az általános iskolás tanulmányaim vége fele, olyan 7-8. osztály környékére tehető a felnőttkorom fő szenvedélyének kezdete, ekkor találkoztam először az edzőteremmel és annak belső rendszerével, életvitelével. Egyből magával ragadott az életstílus, falakon testépítő bajnokok poszterei, vasszag és a tenyerekre ragadt barna rozsda az edzések végén.

Ez a szenvedélyem már akkor odáig fajult, hogy gimis koromban magamnak és a baráti körömnek írtam edzésterveket, természetesen háttértudás nélkül. A legnagyobb kapaszkodóm akkoriban a testépítő magazinok voltak, mondván, ha ők így néznek ki, akkor az nekem és baráti körömnek is megfelelő lesz.

Sajnos akkoriban az Alföldön még a személyi edzést, mint fogalmat sem ismertük, nemhogy szakmát, így pár év világlátás és “mit kezdjek magammal” korszak után felköltöztem a fővárosba, ahol már javában hódított a személyi edző szakma. Miután újra rátaláltam a szenvedélyemre, fejest ugrottam a szakmai tudományos háttér közepébe, ezúttal céltudatosan és tudásra éhesen. Pozitívan tapasztaltam, hogy az egyre bővülő szakmai anyagok mellett egyre több tudományos kutatás, módszertan és szemlélet látott napvilágot. Minél többet tanultam, annál jobban érdekelt a szakma funkcionalitása, így végül nem egy sportág vagy edzésmódszer mellett tettem le a voksomat, hanem mindent ki akartam próbálni, hasznosítani az edzéseimben. Így szakosodtam a funkcionális edzésre, annak különböző ágaira, fő fókuszban az erőnléti és sportrehabilitációs tréningekre.

Minél jobban elmélyedtem a funkcionális edzés világában, annál jobban kezdett érdekelni a sportolókkal való munka, a funkcionalitás célzott fejlesztése, majd 2018-ban elkezdtem erőnléti edzőként dolgozni a BVSC női röplabda szakosztályánál. Felhőtlen örömöm nem tartott sokáig, mivel itt szembesültem legmarkánsabban a sérülések hátráltató erejével, így elkezdtem tanulni a rehabilitáció különböző módszereit, hogy ezzel is segíteni tudjam a sportolók és a hobbisportolók fejlesztését. Manapság ezt a két stílust-módszert alkalmazom arányaiban a legszélesebb körben az edzéseimen, a vendég céljainak-igényeinek megfelelően, legyen az egy EB-re felkészülő sportoló, vagy akár egy ízületi gondokkal küzdő irodista, aki szeretne egészségesebb és fittebb lenni.

Az évek alatt megszerzett tapasztalat és szakmai tudás eredményeként jelenleg a funkcionális edzés világában elmélyülve kutatom, hogyan lehet hatékony és fantáziadús edzéseket alkotni, hogy azok egyszerre legyenek élvezetesek és hasznosak is.

Végzettségeim:

Fitness instruktor

Személyi edző

Funkcionális tréner

SMR

Kettlebell Girja instruktor

Erőnléti tréner

Performance Enhancement Specialist

Bosu instruktor

FMS

Kinesio tape

FDM

Fascia tréner

FMA

Köpöly

Mentális tréning

Flossing

Integrált ízületi mobilizáció

Triggerpont

Sportrehabilitációs tréner

 

Elérhetőségeim:

Tel: +36202979744

Email: ledig.gabor@htpro.hu

Facebook: Lédig Gábor Erőnléti-Sportrehabilitációs tréner

Instagram: gaborledig