Soós Mónika Alexandra

csoportos óraadó, személyi edző, sport- és svédmasszőr, FDM terapeuta

 

Csoportos óraadóként kezdtem sportszakmai pályafutásomat, TRX és cross- training edzéseket tartottam, majd a szakma iránti érdeklődésem és vendégeim pozitív visszajelzései arra sarkalltak, hogy tudásomat tovább mélyítve személyi edzővé váljak. Ahogy az első, csoportos fitness instruktori oklevelet, a személyi edző végzettségemet is a Fitness Akadémián szereztem.

Egy személyes sérülésből való felépülés során megismerkedtem különböző rehabilitációs technikákkal, melyek segítségével el tudtam kerülni egy műtétet. Természetes volt számomra, hogy ezeket a technikákat szükséges lesz elsajátítanom, ha én is teljeskörű hozzáértéssel szeretném sportolóim mozgásszervi problémáit kezelni. Mivel kötőszövetes manuális- és eszközös irányvonalról van szó, ezért – hogy jobb megértésem legyen az emberi test palpációs megközelítéséről – először masszőr végzettségeket szereztem, ezután következett a fasciális technikák sora: FDM, hegkezelés, köpöly, tape, floss, SMR.

A szakmai fejlődést, önmagam fejlesztését továbbra is alapvetőnek tartom, érdeklődésem a neuro szemlélet és belszervi kezelések irányába további képzések elvégzését fogja eredményezni. Abban a megtiszteltetésben van részem, hogy alma materem, a Fitness Akadémia személyi edző szakának élén adhatom át tudásom  a szakmáról a hallgatóknak, ezzel folyamatos kihívások elé állva, hogy mindig friss, naprakész információkkal rendelkezve kezdhessem meg az oktatást.

Mára fő irányvonalam a mozgásszervi fájdalmak kötőszövetes technikákkal, illetve korrektív jellegű edzéssel történő kezelése, ahol a fájdalommentesítés után funkcionális alapokra építkezve, az idegrendszer által szabályozott tartásbeli, mozgásminta vagy motorkontroll hibákat kijavítva holisztikus szemlélettel állítom vissza a test optimális működését.

 

Végzettségeim:

2022 Kineziotape- Oriolus- Med

2021 SMR a sport- és mozgásszervi rehabilitációban – Feovenyessi Med Fitness Akadémia

2021 Neuro/ FMA – Oriolus-Med

2020 FDM – Oriolus- Med

2019 Köpölyterápia elméleti és gyakorlati alaptanfolyam – Oriolus-Med

2019 Hegkezelés – Oriolus-Med

2019 Dynamic Floss – Oriolus-Med

2019 Svédmasszőr – Masszázs Oktatási Központ

2019 Sport Masszázs – Enterside Oktatási Központ

2018 Személyi edző OKJ – Fitness Akadémia

2017 Csoportos fitness instruktor OKJ – Fitness Akadémia

 

Elérhetőségeim:

Tel: +36302384516

Email: soos.monika@htpro.hu

Facebook: soosmonaedzo

Instagram: monasoos